Yrittäjyyskasvatus Imatralla saa kotipesän kesäyliopistolta

Tietoa kesäyliopistosta > Ajankohtaista > Yrittäjyyskasvatus Imatralla saa kotipesän kesäyliopistolta

Yrittäjyyskasvatus Imatralla saa kotipesän kesäyliopistolta

Etelä-Karjalan kesäyliopistossa on 1.9. aloittanut yrittäjyyskasvatuksen YES-aluetoimisto ja sen YES-aluepäällikkönä toimii kesäyliopiston koulutussuunnittelija Ritva Oravuo. YES Imatra on osa valtakunnallista YES-verkostoa, joka on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen verkosto. YES-toiminnan tavoitteena on, että jokainen suomalainen nuori saa yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta. Verkoston kautta opettajat saavat ideoita, koulutusta ja työkaluja omaan työhönsä. Imatralla YES-toimintaa koordinoi Etelä-Karjalan kesäyliopisto.

Mitä Imatralla tehdään?

Imatralla lähdetään liikkeelle Pikkuyrittäjät-ohjelmalla 4.–5. -luokkalaisten kanssa. Imatralle on perustettu myös YES-tiimi yrittäjyyskasvatuksen suunnittelu- ja kehittämistyön tueksi. YES-tiimin jäseninä on yrittäjiä, opettajia sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n edustaja. Tavoitteena on luoda Imatran malli, yrittäjyyskasvatuksen polku alakoulusta toiselle asteelle.

Imatran kaupungin opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio toteaa: ”Yrittäjyyskasvatus on osa uuden OPSin laaja-alaisia opintoja teemalla työelämätaidot ja yrittäjyys. Yrittäjyys tarkoittaa tässä yhteydessä suurelta osin aktiivista, innostunutta, positiivista ajattelua kaikkeen siihen mitä oppilaat tekevät. Itseluottamus ja itsetunnon kohottaminen on tärkeää kaikille oppilaille. Toinen osa yrittäjyyskasvatusta on yrittäjyyteen tutustuminen ja työelämätaidot. Nämä edellä kuvatut asiat täyttyvät tässä YES-toiminnassa, joka nyt on luotu Imatralle.”

Valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen: ”On hienoa, että yrittäjyyskasvatukseen panostetaan Imatralla ja YES-verkosto sai jälleen uuden aluetoimiston. Verkoston voimalla saamme yhdessä levitettyä parhaita käytäntöjä ja malleja mahdollisimman moneen oppilaitokseen. Tavoitteenamme on  luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria, jossa koulutus ja elinkeinoelämä käyvät aktiivista vuoropuhelua, oppilaitokset toimivat yrittäjämäisesti sekä ennen kaikkea nuoret saavat koulutuksensa aikana riittävät eväät työelämään ja elämään.”

YES Imatran aloitustilaisuudessa 26.9. olivat mukana nuori yrittäjä KoruMies Arvi, Pikkuyrittäjien ohjelmapäällikkö Simo Takanen, YES Kotka-Haminan aluepäällikkö Maarit Koverola, Valtakunnallisen YES-verkoston toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen ja luokanopettaja Maarit Sakki