MIKSI OSALLISTUISIN DRONE-KOULUTUKSEEN?

Tietoa kesäyliopistosta > Ajankohtaista > MIKSI OSALLISTUISIN DRONE-KOULUTUKSEEN?

MIKSI OSALLISTUISIN DRONE-KOULUTUKSEEN?

Vaikka oman dronen ohjaamista voi opetella itsekin, yhä useammat eurooppalaiset ilmailuviranomaiset peräänkuuluttavat drone-koulutukseen osallistumista. Syynä tähän on se, että lentoliikenteen (johon dronetkin kuuluvat) kasvu on voimakasta ja kaikkien lentäjien tulee tuntea ilmailun säännöt ja rajoitteet. Lisäksi oman ja muiden turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että jokainen osaa hallita dronea eri toimintaympäristöissä.

Saako koulutuksesta lentolupakirjan?
Tällä hetkellä drone-lentämiseen ei Suomessa vaadita lupakirjaa. Tulevaisuudessa lupakirja tullaan todennäköisesti vaatimaan tietyn tyyppisissä drone-toiminnoissa. Mahdollisista lupakirjaa vaativista toiminnoista voi lukea EASA:n sivuilta
https://www.easa.europa.eu/easa-and-you/civil-drones-rpas
Lupakirjavaatimukset tulevat EU-sääntelyn myötä mahdollisesti voimaan seuraavan kolmen vuoden aikana. Lisätietoja näistä antaa Trafi. Etelä-Karjalan kesäyliopiston koulutuksesta ei saa lupakirjaa, mutta se antaa valmiuksia tulevaisuuden lupakirjaan vaadittaviin teoreettisiin ja lentotesteihin. Koulutuksen käyneet lisätään myös koulutusrekisteriin, joka annetaan lentäjiä etsivien viranomaisten ja yritysten käyttöön.

Vastaako koulutus Trafin ja EASA:n vaatimuksia?
Koulutus vastaa Trafin ja EASA:n olemassa olevia ja tulevia vaatimuksia. Koulutuksen sisältöä muokataan vaatimusten mukaisesti, jotta varmistetaan se, että koulutuksen käyneet ovat valmiita mahdollisiin lupakirjatesteihin (kirjallinen, lentotesti).

Mitä laitteita koulutuksessa käytetään?
Koulutuksessa käytetään yleisimpiä drone-malleja. Tällä hetkellä kurssilaisilla on käytössä Yuneec Typhoon H ja Typhoon Q500 nelikopterit, DJI Phantom 3 Standard ja DJI Phantom 4 PRO. Kurssilla käytettävät dronet muuttuvat ajankohdan mukaan. Tavoitteena on, että kurssilla käytettävät dronet edustavat uusinta mahdollista ja yleisintä nelikopterikantaa.

Milloin koulutuksia järjestetään?
Kesäyliopiston drone-koulutuksia järjestetään vuonna 2017 seuraavasti:
28.8.-1.9.2017
2.-6.10.2017
6.-10.11.2017
Kesäyliopiston kotisivuilla drone-koulutukset löytyvät hallinto ja työelämä-valikosta. Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan.