Johtajuuden vaikutukset varhaiskasvatuksen hyvinvointiin ja syrjäytyisriskin tunnistamiseen- onnistumisen avaimet yhteistyöhön toimintayksiköissä ja verkostoissa
Moninaisen varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin johtaminen tarvitsee selkeät tavoitteet johtajuuteen sekä tietoisuutta johtajuuden vaikutuksista kaikilla johtamisen tasoilla. Varhaiskasvatuslaki ja varhaiskasvatussuunnitelman perusteet asettavat selkeät johtamisvelvoitteet varhaiskasvatuksen palveluntuottajalle ja sitä kannatteleville toimintayksikön johtajille. Laadullisen varhaiskasvatuksen toteuttamisen tueksi tarvitaan ymmärrystä johtajuustekojen vaikutuksista työyhteisökulttuuriin. Koulutuksen tavoitteena on tukea toimintayksiköiden johtajien prosessijohtamiseen liittyvien tekijöiden tunnistamista.
Kuinka varmistamme henkilöstön sitouttaminen perustehtävään, kehittämisen rakenteisiin ja työkaluihin? Miten pedagogisen johtamisen tyylit vaikuttavat työhyvinvointiin ja työhön sitoutumiseen? Millainen yhteys pedagogisella johtamisella on henkilökunnan työssä onnistumiseen sekä lasten hyvinvointiin varhaiskasvatuksessa? Voiko johtamisella vaikuttaa lasten liikkumiseen, oppimiseen, tunteisiin, sosiaalisiin suhteisiin ja aikuisten toimintaan?
Tule pohtimaan näitä kysymyksiä varhaiskasvatuksen johdon koulutuspäivään!
Aika ja paikka
30.11.2023 klo 9-15, koulutus järjestetään verkkovälitteisesti Teams-ohjelmalla
Kohderyhmä
Varhaiskasvatuksen johto ja johtamisen keittämisestä vastaavat, päiväkodin johtajat ja varajohtajat
Osaamistavoitteet
Koulutuksessa pysähdytään tarkastelemaan tutkimustiedon valossa varhaiskasvatuksen johtajuuteen liittyviä tekijöitä kasvatus- ja opetusorganisaation rakenteissa ja toimintakulttuurin kannattelussa. Koulutuksen tavoitteena on lisätä varhaiskasvatuksen johtajuudesta vastaavien tahojen tietoisuutta lasten hyvinvoinnin ja syrjäytimisriskiin vaikuttavista tekijöistä. Osallistujat saavat koulutuksen aikana tietoa ja työkaluja omaan johtamiseen, joka tukee ohjaavien asiakirjojen pohjalta johtamista.
Sisältö:
- Oman työn merkityksen tiedostaminen osana kunnan lakisääteistä hyvinvointityötä
- Johtamisen monet tyylit ammatillinen työotteen näkökulmasta
- Toimintayksikön arvioinnin tulokset yksikön toimintakulttuurin kehitystyön apuna
- Pedagogisen johtamisen kehittäminen ja rakenteet moninaisessa työyhteisössä
- Lasten syrjäytymisriskin tunnistaminen osana pedagogista johtamista
- Oman toiminnan lapsivaikutusten arvioiminen pitkällä aikajänteellä
Kouluttaja
Vastuukouluttajana toimii Leena Lahtinen Reunamo Education Research, Väitöskirjatutkija Helsingin yliopisto ja toisena kouluttajana Roosa Laaksonen, Reunamo Education Research, Väitöskirjatutkija Helsingin yliopisto.
Toteutustapa verkossa
Koulutuksessa käytetään helppokäyttöistä Teams-ohjelmaa. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi linkin ja ohjeet ennen koulutusta. Koulutusta ei tallenneta.
Tiedustelut
Mari Smolander p. 010 3229451, mari.smolander@kesyli.net
Koulutuksen hinta
250 €
Ilmoittautuminen
viimeistään 16.11.2023
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei osallistu koulutukseen, peritään koko maksu.