Koulutus järjestetään yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa.
Aika: 24.11.2022 klo 12:00 - 15:30
Paikka: Koulutus toteutetaan reaaliaikaisena verkko-opetuksena
Kohderyhmä:
Koulutus on avoin kaikille, mutta erityisesti se sopii työnohjaajille ja työnohjaajiksi opiskeleville, opettajille, lasten ja nuorten parissa työskenteleville kuten lastensuojelun ammattilaiset sekä esihenkilöille.
Kuvaus:
Tehokkaassa ja käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään uusimman tutkimustiedon valossa siihen, miten stressi vaikuttaa muistiin, oppimiseen ja työskentelyyn. Tästä koulutuksesta saat takuuvarmasti uutta tietoa ja pääset syventämään aikaisempaa osaamistasi!
Koulutuksesta saat valmista materiaalia, jota voit käyttää suoraan asiakastyössä (esim. kuvat, lyhyet ja ymmärrettävät tekstit). Saat fysiologisia selityksiä ihmisen elintoimintojen ja käyttäytymisen muutokselle stressireaktioissa ja esimerkiksi työuupumuksessa. Saat myös helposti ymmärrettävät ja asiakastyössä hyödynnettävät selitykset siihen, mitä positiivisia muutoksia elimistössä tapahtuu kuormituksen vähentyessä. Aina uupumukselle tai työelämän ristiriidoille ei löydy suoraa selitystä nykyhetkestä. Oletko pohtinut, miten ylisukupolviset traumat voivat näkyä myös työelämässä esimerkiksi vuorovaikutussuhteissa tai taipumuksena uupumiseen? Kaikki koulutuksessa jaettu tieto perustuu tieteelliseen tutkimustietoon.
Tavoite:
Koulutuksen jälkeen osallistuja:
- on saanut uusia keinoja ja käytännön välineitä siihen, miten voi selittää stressin ja trauman ilmentymistä ja vaikutuksia asiakkailleen
- on saanut keinoja motivoida asiakkaita stressin vähentämiseksi
- osaa selittää ammattilaisen sijaistraumatisoitumisen ilmenemisen elimistön ja hermoston tasolla
- on saanut tietoa ylisukupolvisen trauman ilmentymistä ja miten ne voivat näkyä työelämässä (vuorovaikutus, uupumus, vallankäyttö).
- on saanut tietoa epigeneettisestä periytymisestä (esim. stressin periytyminen vanhemmilta) ja mitä siitä tiedetään tällä hetkellä.
Kouluttaja:
FM Heidi Kervinen, biologia, fysiologia. Kouluttajalla on seitsemän vuoden kouluttajakokemus ja monipuolinen työkokemus sosiaali- ja terveysalan johto- ja kehittämistehtävistä. Heidin koulutuksille on ominaista tutkitun tiedon tuominen käytännön tasolle ja hyvinvointia edistävä näkökulma.
Heidin koulutuksista sanottua:
”Kannatti tulla! Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja koulutus hyvin rakennettu.”
”Koulutukseen oli hienosti yhdistelty tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä.”
”Kouluttaja esitti asiat selkeästi ja kysymyksiin sai hyvät vastaukset. Koulutuksessa oli mukava ilmapiiri!”
”Koulutuksessa oli sopivassa suhteessa yhteistä keskustelua ja teoria-osuutta.”
"Sain paljon uutta tietoa ja vinkkejä!"
Suoritustapa:
Webinaari 4 x 45 min. Koulutukseen sisältyy vapaaehtoinen ennakkotehtävä, jonka voi halutessaan tehdä ennen koulutusta.
Ennakkotehtävä lähetetään osallistujille sähköpostilla noin 2 viikkoa ennen koulutusta.
Tiedustelut: rehtori Mari Smolander, mari.smolander@kesyli.net , p. 010 322 9451
Hinta: 95 €, sisältää koulutuksen materiaaleineen. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.
Ilmoittautuminen viimeistään 9.11.2022 osoitteessa www.kesyli.net
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.