Miten otan puheeksi? Ristiriitatilanteet ovat osa normaalia inhimillistä elämää, eikä niiden kohtaamista tarvitse pelätä, mutta niitä voi opetella ratkomaan. Kun asiat käsitellään ajoissa ennen kuin ne ehtivät kriisiytyä ja mutkistua, on niiden käsittely myös helpompaa.
Työmme on haasteellista monin tavoin, mikä vaikuttaa työpaikan ihmissuhteisiin. Arkisessa kanssakäymisessä syntyy väärinymmärryksiä ja tulkintoja, on eriäviä mielipiteitä, ylilyöntejä ja loukkauksia yms. mitkä puolestaan synnyttävät jännitteitä, turvattomuuden tunnetta, mielensä pahoituksia ja jopa konflikteja.
Asioista pitäisi puhua, mutta kukaan ei halua riidellä sen enempää työpaikalla kuin kotonakaan. Ristiriitatilanteiden kohtaamista ja käsittelyä pidetään vaikeana ja usein jopa pelätään, jolloin ne mieluummin väistetään kuin ratkotaan. Loukkaukset ja jännitteet eivät kuitenkaan häviä silmiä ummistamalla vaan pikemmin ne tahtovat kasvaa ja laajeta.
Aika ja paikka 20.9. ja 11.10.2023 klo 9.00 - 15.30 Lappeenrannassa
Tavoitteena on sujuva arki
Valmennuksen tavoitteena on oppia näkemään ristiriitatilanteet osana työpaikan arkea, lisätä rohkeutta ja antaa konkreettisia keinoja kohdata ne tuoreeltaan ennen kuin ehtivät uhkaamaan kenenkään hyvinvointia, vievät voimavaroja ja huomiota itse työstä ja sen tekemisestä.
Kohderyhmä: Koulutus sopii kaikille, jotka työssä kohtaavat ja käsittelevät ristiriitatilanteita, HR-henkilöt, esihenkilöt, johto, luottamus- ja työsuojeluhenkilöt, työterveyshuolto ja työnohjaajat.
Päivän aiheet:
• Mistä työpaikan konfliktit syntyvät?
• Käsittelemättömät konfliktit. Vaikeat tilanteet ovat vaikeita, mutta siitä huolimatta jännitteitä ja ristiriitatilanteita kannattaa käsitellä.
• Konfliktien tarkoitus. Uhka vai mahdollisuus?
• Puheeksi ottamisen haasteet, miksi konfliktien käsittelyssä usein epäonnistutaan?
• Ristiriidoille ja konflikteille altistavia tekijöitä. Kuinka ennaltaehkäisemme niitä?
• Vastuullinen ja vastuuton työkäyttäytyminen, milloin ja kenen pitää puuttua?
• Sovittelun hyödyt, miksi kannattaa sovitella? Rakentava vuorovaikutus ja sovitteleva toimintatapa
• Sovitteluprosessi käytännön työkaluna
Osaamistavoitteet
Sovitteluosaamisesta hyötyy jokainen työyhteisön jäsen. Sovittelutaidoilla ennakoidaan tilanteita, synnytetään luottamusta ja luodaan myönteistä, turvallista ja ratkaisukeskeistä ilmapiiriä työpaikalle. Valmennus antaa käytännön työkaluja vaikeiden tilanteiden kohtaamiseen ja puheeksi ottamiseen.
Kouluttaja: Valmentajana työyhteisösovittelun erityisosaaja, valmentaja ja työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen
Tiedustelut: Leena Salonen, puh. 010 322 9461, leena.salonen@kesyli.net
Koulutuksen hinta 320 €
Ilmoittautuminen viimeistään 6.9.2023 mennessä
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei osallistu koulutukseen, peritään koko maksu. Oikeus muutoksiin pidätetään.