Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Kulttuuri

Koulutukset > Kulttuuri

Kulttuuri

Tänäkin syksynä seniorilukupiiri tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja kirjallisuudesta Katriina Kaiskon johdolla. Lukupiiri syventää lukuelämystä, motivoi esittämään omia ajatuksia ja tutustuttaa lukijat tekstien taustoihin sekä kirjoittajiin tuotantoineen. 

Aika ja paikka: 
Imatra tiistaisin 27.8., 17.9., 1.10., 15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.2019 klo 13.00 - 14.30
 

Kohderyhmä: 
Kaikki kirjoista kiinnostuneet

Kouluttaja: 
Lukupiirin innostaja, Katriina Kaisko

Lisätietoja:
koulutussuunnittelija Ritva Oravuo, ritva.oravuo(at)kesyli.net

Hinta: 50 €

ilmoittautuminen
viimeistään 14.8.2019

Ilmoittautuminen päättyy 14.8.2019
Hinta 50,00 €

Tervetuloa mukaan senioriteatteriin Taidekoulu Estradille!

Senioriteatterissa  jaetaan muistoja ja tunteita ja tarinoidaan omista kokemuksista. Mieltä ja ajatuksia avataan ryhmälähtöisen hauskanpidon kautta. Käyttövoimana on elämänviisautta, muistoja, iloa ja halua heittäytyä aivan uudenlaiseen teatterintekoon. Kouluttajat tarjoavat sytykkeitä sanataiteen, improvisaation ja osallistavan teatterin keinoin. Mitään aiempaa kokemusta esiintymisestä ei senioriteatterissa tarvita.
Senioriteatteriin ovat tervetulleita myös muutkin kuin seniori-ikäiset. 

Aika ja paikka
Syyslukukauden aloitus torstaina 29.8.2019  klo 13.00 Taidekoulu Estradin tiloissa, Teollisuuskatu 9, Lappeenranta.

Kokoontumisten aikataulu:

  • Syyslukukaudella torstaisin 29.8. - 12.12.2019 (opetusta ei syyslomalla 24.10.) klo 13.30 - 15.00, kahveet ja rupattelut klo 13.00 alkaen.
  • Kevätlukukaudella torstaisin 30.1. - 14.5.2020 (opetusta ei talvilomalla 27.2.) klo 13.30 - 15.00

Kohderyhmä:
Kaikki teatterin tekemisestä kiinnostuneet seniori-ikäiset, joilla on aikaa, halua ja innostusta oppia uutta ja heittäytyä tuntemattomaan. Ei ikärajaa.

Kouluttaja: Aapo Stavén Taidekoulu Estradilta, syyslukukauden opettajana näyttelijä Marjatta Linna

Tiedustelut
koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Hintatiedot
120 € syyslukukausi
120 € kevätlukukausi 
Syys- ja kevätlukukausi yhteensä 240 €

Ilmoittautuminen viimeistään 15.8.2019
Kevätkaudelle ilmoittautuminen viimeistään 28.1.2020

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.
Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 28.1.2020
Hinta 240,00 €

Tässä workshopissa tutustumme yhdessä harjoitellen erilaisiin äänenkäyttötapoihin, joita tyypillisesti käytetään rytmimusiikissa. Lähtökohtana on puheenomainen lauluääni variaatioineen, mutta tutustumme myös muihin rytmimusiikissa kuultaviin äänikvaliteetteihin, kuten twangiin. Tutustumme myös beltingiin ja siinä tarvittaviin toimintoihin, joiden avulla on mahdollista oppia belttaamaan kestävästi ja ääntä rasittamatta. (Belting on voimakas äänenkäyttötyyli, jota kuulee käytettävän erilaisissa musiikkityyleissä, kuten pop, rock, r´n b, soul, musiikkiteatteri ja etniset musiikkityylit.) Äänenkäyttöä tarkastellaan Estill-mallin näkökulmasta. Workshop sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Aika ja paikka: lauantai 11.1.2020 klo 12.00 - 18.00 Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila Pohjolankatu 23 (Kimpisen koulu)                                     

Kouluttaja: Jaana Turunen, Musiikin maisteri, Certified Master Teacher of Estill Voice Training

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, p. 010 322 9462

Hintatiedot: 80 €, hinta sisältää kurssilla jaettavan materiaalin.                                                       

Ilmoittautuminen: viimeistään 2.1.2020 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 2.1.2020
Hinta 80,00 €

Miten ääntä voi kirkastaa tai tehdä tummemmaksi? Miten kuoron soinnin saa yhtenäisemmäksi? Miten ääneen saa voimaa tai miten voi laulaa hiljaa korkealta? Miten voin helpottaa ylä- tai alaäänien laulamista? Miten muutetaan äänenkäyttöä eri musiikkityylien mukaan? Miten parannetaan vireitä ja saadaan teksti selkeämmäksi?
Tässä käytännönläheisessä workshopissa tutustutaan Estillin äänenkäytön kuvioihin, joita harjoittelemalla voimme hallita ääntämme haluamallamme tavalla edellä mainituista näkökulmista. Kuvioiden hallitseminen on samalla vastaus yleisimpiin ongelmiin laulussa ja äänenkäytössä. Opetus tapahtuu pääasiassa yhdessä laulaen. Workshop sopii erityisen hyvin kuorolaulajille ja kuoronjohtajille.

Aika ja paikka:
sunnuntai 12.1.2020 klo 10.00 - 16.00
Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila Pohjolankatu 23 (Kimpisen koulu)                                                                      

Kouluttaja: 
Jaana Turunen, Musiikin maisteri, Certified Master Teacher of Estill Voice Training

Tiedustelut: 
koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, p. 010 322 9462

Hintatiedot:
40
 €, hinta sisältää kurssilla jaettavan materiaalin.                                                       

Ilmoittautuminen: 
viimeistään 2.1.2020 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus lähetetään sähköpostilla osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 2.1.2020
Hinta 40,00 €
Ilmoittautuminen päättyy 22.2.2020
Hinta 265,00 €

Luontokuvauskurssi 3 pv

Kolmen päivän kurssikokonaisuuteen kuuluu yksi teoriapäivä ja kaksi käytännön luontokuvauspäivää. Koulutuksen vetää luontokuvauksen ammattilainen Kimmo Ohtonen.

Aika ja paikka 7.3. teoriapäivä klo 10.00 – 15.30 ja käytännön kuvauspäivät 4.-5.4.2020 Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila ja maasto

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu luontokuvausta ja luonnon tuntemusta ammattimaisesti työssään tarvitseville kuten esimerkiksi eräoppaille, luonto-ohjaajille, luontomatkailuyrittäjille sekä muille luontoalan ja metsien ammattilaisille tai niille, jotka muutoin haluavat tietoa luontokuvauksesta kokonaisuudessaan, luonnon tuntemuksesta ja oman kuvamateriaalin hyödyntämisestä.

Sisältö

LA 7.3.2020 Luontovalokuvauksen perusteet - luento, valokuvan anatomia – luento,

digitekniikan hallinta - luento, tarinan elementit - luento, luontokuvaajan arki

(videoesitys), keskustelua, lopuksi käytännön kurssilaisille projektin käynnistäminen.

LA-SU 4.-5.4.2020 Ensimmäinen kuvauspäivä: Johdanto käytännön luontokuvauskurssiin – esitys (miten luontokuvaaja toimii: ennakkosuunnittelun merkitys, toteutus, jälkituotanto). Tarinan luonti – esitys.

Tehtävän anti: ”ideasta printiksi” (jokainen kurssilainen hahmottelee idean 3-5 kuvan tarinasta, jonka hän tuottaa kahden päivän aikana).

Käydään läpi kurssilaisten ideat/suunnitelmat kuvatarinalle.Lounaan jälkeen suunnataan kentälle luontokohteeseen. Ryhmä kuvaa auringonlaskuun saakka. Kouluttaja Kimmo Ohtonen valvoo ja auttaa kurssilaisia paikan päällä. Jos jonkun kurssilaisen tarina pitää sisällään iltakuvia (esim. Tähtitaivas), kouluttaja neuvoo tämän kuvauksellisen osa-alueen kanssa ja voi tarvittaessa osallistua pimeän ajan kuvaukseen.

Päivän päätteeksi palataan vielä kurssitilaan ja käydään läpi päivän ”kuvasatoa”. Kurssilaiset valitsevat kuvat, jotka ovat (mahdollisesti) osa hänen kuvatarinaansa. Tämä valintaprosessi on tärkeä osa luontokuvaajan työtä/harrastusta, ja tämä myös helpottaa toisen koulutuspäivän juoksutusta.

HUOM. Kouluttaja Kimmo Ohtonen tuo paikalle Canonin kuvauskalustoa, jota kurssilaiset voivat lainata kaksipäiväisen kurssin ajan. Kalustosta löytyy kamerarunkoja sekä linssejä, jotka soveltuvat erityisesti luontokuvaukseen kuten eläin- ja maisemakuvaukseen.

Toinen kuvauspäivä: Luontokohteessa, jonne suunnataan ennen auringonnousua. Kuvatarinan kehittämistä. Kouluttaja Kimmo Ohtonen valvoo ja auttaa kurssilaisia paikan päällä. Noin klo 10.00 ryhmä palaa luokkahuoneeseen. Puretaan kuvamateriaalia ja valitaan lopulliset kuvat tarinakokonaisuutta varten. Lounaan jälkeen kouluttaja Kimmo Ohtonen kertaa jälkituotannon olennaisimmat asiat ja käy läpi kuvaeditoinnin perusteet Photoshop – ohjelmalla. Ryhmäläiset editoivat kuvat ja kirjoittavat lyhyet tekstit ja lopuksi kokoavat kuvatarinat yhteen. Kouluttaja avustaa jokaista yksilöllisesti. Lopuksi kurssilaiset (ne jotka haluavat) esittelevät tarinansa. Palaute tulee muilta kurssilaisilta ja kouluttajalta.

Kurssin päätös.

Kouluttaja Luontokuvaaja Kimmo Ohtonen

Tiedustelut koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen@kesyli.net, p. 010 322 9461

Koulutuksen hinta 795

Ilmoittautuminen viimeistään 22.2.2020 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 22.2.2020
Hinta 795,00 €