Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Hyvinvointi ja harrastus

Koulutukset > Hyvinvointi ja harrastus

Hyvinvointi ja harrastus

Oletko haaveillut runojen kirjoittamisesta? Löytyykö pöytälaatikosta nuorempana tai vastikään rustattuja runoja? Tai ehkä et ole koskaan kirjoittanut ainoatakaan runoa? Tämä kurssi on sinulle!

 

Aika ja paikka Kurssille voit osallistua vaikka mökkisaunan verannalta! Kurssi järjestetään kolmena arki-iltana etänä Zoomissa klo 17.00 - 20.15. Tapaamiset ovat ke 26.5., 2.6. ja 9.6.2021

Kohderyhmä Kaikki runoudesta kiinnostuneet, aiempaa kokemusta runojen kirjoittamisesta ei tarvita.

Sisältö Tällä kurssilla kirjoitetaan runoja ja opitaan käytännön harjoitteiden kautta runouden perusteita. Kurssin aikana opit hyödyllisiä niksejä runojen kirjoittamiseksi ja pääset kokeilemaan niitä käytännössä. Kaikki runot ansaitsevat paikkansa maailmassa - tule oppimaan lisää niiden kirjoittamisesta! Kurssin aikana käydään läpi 7 askelta ja kirjoitetaan paljon runoja:

1. Mikä on runo? Runouden eli lajeja

2. Kuka runossasi puhuu? Puhujuus runossa

3. Mistä kirjoittaisin runon? Runon aiheet

4. Valjasta aistit runojesi voimaksi

5. Kirjoita tuoreesti - älä kompastu kliseisiin

6. Runon rytmit - miten runoon luodaan rytmejä

7. Vielä opitaan haiku, tanka ja limerikki

Kouluttaja Anne Lukkarila, AK-kustannus

Toteutus verkossa Tapaamiseen on suositeltavaa osallistua pc-koneella, sillä mobiililaitteilla ei useinkaan voi samanaikaisesti osallistua verkkotapaamiseen ja työskennellä muiden verkkotyökalujen avulla. Tarvitset myös kuulokkeet, mikrofonin sekä mielellään nettikameran. Osallistujat saavat linkin ja ohjeet sähköpostilla noin viikkoa ennen koulutusta.                           

Tiedustelut koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen(at)kesyli.net, p. 010 322 9461

Koulutuksen hinta 98 €

Ilmoittautuminen viimeistään 12.5.2021 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei osallistu koulutukseen, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 12.5.2021
Hinta 98,00 €
Ilmoittaudu

Chi Kung (Qigong) on kiinalaiseen energialääketieteeseen ja filosofiaan perustuva lukuisista ohjelmista ja harjoituksista koostuva kokonaisuus kehon ja mielen hyvinvointiin. Perusta on liikeharjoituksissa, jotka ovat pehmeitä ja useimmiten hengitykseen yhdistetty. Ulkoinen vaikutelma on helppo, mutta sisäisesti ollaan intensiivisesti läsnä.
Kurssin harjoitukset sopivat kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Erityistä lihaskuntoa tai notkeutta ei vaadita eikä voimakkaita ääriasentoja tehdä. Harjoituksia tehdään seisten, istuen ja maaten, mutta voidaan mainiosti soveltaa huomioiden mahdolliset rajoitukset.

Aika ja paikka: 
7.-8.6.2021 klo 10.00 - 16.00 Lappeenranta, Linnoituksen alueella, sateen sattuessa sisätiloissa, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin tarkempi sisältö:
o  Traditionaalisen Chi Kungin harjoitus
o  Energiaa hengittäen -ohjelma
o  Chan Mi Gong - selkää ja niskaa hoitava liikemeditaatio
o  Itsehoitoa, akupainelua
o  Nykyenergioiden soveltaminen Chi Kungiin
Ajankohtaisena aiheena keskitytään kehon immuunipuolustuksen vahvistamiseen ja keuhkoihin. Nämä ovat mukana myös itsehoidon akupistekäsittelyssä, kivunhoidon lisäksi.

Kurssi antaa valmiudet Chi Kungin omaehtoiseen harjoitteluun. Tätä tukee kurssin keskeisimmistä harjoituksista jaettavat ohjemonisteet.
Sään salliessa osa kurssin harjoituksista tehdään ulkosalla. Kiristämätön vaatetus, lenkkitossut tai paljain jaloin, oma alusta ulkokäyttöön.
Omat eväät ruokataukoon.
Kurssin ohjaa kehoterapeutti Riitta Kokko. Voit halutessasi tiedustella lisää sisällöstä, p. 040 535 4975.

Tiedustelut:
koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Hintatiedot: 80 €

Ilmoittautuminen viimeistään 24.5.2021

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 24.5.2021
Hinta 80,00 €

Luovuus minikesäkurssi

Ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa aiemmin opiskelleille, syventävä kurssi. Lähellä olevaa kaunista luontoa tutkien, tarkkaille, aisteja availlen, luonnosta inspiroituen työskentelemme yksin ja yhdessä.
 Löydä luonnon vaikutus henkiseen hyvinvointiin. Havaitse itsehoidon tärkeys ja opi, miten ympäristö on hyvä työkaveri parantumisen, toipumisen, voimaantumisen, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tiellä.
 Työskentelemme osan kurssista ulkona luonnossa, sään mukainen varustus ja sen mukainen kunto. Säävaraus.


Aika ja paikka: pe - la 11.-12.6.2021, pe klo 17.00 - 20.00 ja la klo 10.00 - 15.00 Imatralla

Kouluttaja: Sonja Harala, kuvataitelija, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Koulutuksen hinta: 95 €

Ilmoittautuminen viimeistään 28.5.2021 osoitteessa www.kesyli.net
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 28.5.2021
Hinta 95,00 €

Luonto ja luovuus - eheyttävät työvälineet

Luonto rauhoittaa, lataa energiavarannot ja palauttaa yhteyden tunteen.
 Työskentelemme osan ajasta ulkona, teemme ratkaisukeskeisessä hengessä havaintoja ympäristöstä ja itsestämme yksinkertaisin kuvataiteen menetelmin.
 Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai erityisosaamista. Kurssi soveltuu kaikille, jotka voivat liikkua luonnossa ja ovat kiinnostuneita ympäristöstä ja luovasta työskentelystä.


Aika ja paikka: pe - la 23.-24.7.2021 pe klo 17.00 - 20.00 ja la klo 10.00 - 15.00 Imatralla

Kouluttaja: Sonja Harala, kuvataitelija, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Koulutuksen hinta: 95 €

Ilmoittautuminen viimeistään 9.7.2021 osoitteessa www.kesyli.net
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 9.7.2021
Hinta 95,00 €

Koiran ongelmakäytökset syntyvät usein ihan itsestään, kun ei tiedetä mikä on koiralle vahviste. Luennolla avataan erilaisia ongelmakäytöksiä, niiden syntyä ja pois kouluttamista. Näiden lisäksi kurssi sisältää käytännön koulutusta yleisten tarvittavien taitojen muodossa kuten esim. paikallaan pysyminen, oma paikka, hihnakäytös ja luopuminen.

Aika ja paikka LA- SU 22.-23.5.2021 Lappeenranta. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille kutsukirjeessä. HUOM. Luento-osuus järjestetään kokonaan etänä Teams-ohjelmalla.

Kohderyhmä
Koiranomistajat, etenkin mikäli koiran käyttäytyminen huolettaa, esim. koira rähjää, ei tottele aina
omistajaa, sekä koirien käytöksen ohjaamisesta ja koirien elekielestä kiinnostuneet. Koiran kanssa kurssille
voidaan ottaa max 10 osallistujaa. Luennolle voivat osallistua myös kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Pelkästään luennolle osallistuvien määrää ei ole rajoitettu.

Tavoitteet
Koiran ongelmakäyttäytymisen taustojen ymmärtäminen, huonojen käytösmallien poisoppiminen ja hyvien oppiminen tilalle sekä omistajan ohjaustaitojen kehittäminen.

Sisältö
Alkuluennolla käsitellään myös koiran elekielen tulkintaa sekä avataan, miten koira oppii ja millaiset menetelmät edistävät parhaiten oppimista. Käsitellään myös ongelmaesimerkkejä, kuten remmirähjä tai jokin muu yleinen ongelma, joka tapahtuu kodin ulkopuolella. Luennon jälkeen on tunnin tauko,jonka aikana omistajat noutavat kurssille mukaan tulevat koirat. Harjoitukset ulkona jos on hyvä sää, mutta sateen sattuessa sisällä harjoitushallissa.

Aikataulu

La 22.5. klo 9.00–12.00 etäluento Teams-ohjelmalla, jonka jälkeen klo 12.00–13.00 valmistautumis- ja ruokatauko. Klo 13.00–15.00 käytännön harjoitukset koirien kanssa.

Su 23.5. klo 9.00–12.00 käytännön harjoitukset jatkuvat koirien kanssa.

Kouluttaja        Eläintenkouluttaja AT Nina Jäntti, Koirapalvelu Heartraiders

Tiedustelut     koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen@kesyli.net, p. 010 322 9461

Koulutuksen hinta Koko kurssi koiran kanssa 85 €, Pelkkä luento 30 €

Ilmoittautuminen viimeistään 8.5.2021 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 8.5.2021
Hinta 85,00 €
Ilmoittaudu

Luento kaikille koiran käyttäytymisestä kiinnostuneille ja koiran omistajille

Koiran ongelmakäytökset syntyvät usein ihan itsestään, kun ei tiedetä mikä on koiralle vahviste. Luennolla avataan erilaisia ongelmakäytöksiä, niiden syntyä ja pois kouluttamista. Näiden lisäksi kurssi sisältää käytännön koulutusta yleisten tarvittavien taitojen muodossa kuten esim. paikallaan pysyminen, oma paikka, hihnakäytös ja luopuminen.

 

Aika ja paikka  La 22.5.2021 Luento järjestetään etänä Teams-ohjelmalla.                                                              

Tavoite ja sisältö Antaa tietoa koiran oppimisesta ja ongelmallisten käyttäytymistapojen poisoppimisesta. Luennolla käsitellään koiran elekielen tulkintaa sekä avataan, miten koira oppii ja millaiset menetelmät edistävät parhaiten oppimista. Käsitellään myös ongelmaesimerkkejä, kuten remmirähjä tai jokin muu yleinen ongelma, joka tapahtuu kodin ulkopuolella.

Aikataulu 22.5. klo 9.00–12.00

Kouluttaja Eläintenkouluttaja AT Nina Jäntti, Koirapalvelu Heartraiders 

Tiedustelut  koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen@kesyli.net, p. 010 322 9461

Koulutuksen hinta 30 €

Ilmoittautuminen viimeistään 8.5.2021 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 20.5.2021
Hinta 30,00 €

Koronatalven jälkeen lähdemme sään salliessa runoretkelle Simpeleellä. Noudatamme Eksoten antamamia koronaohjeita, tällä hetkellä mukana saa olla kuusi osallistujaa. Luonnossa voimme pitää turvalliset turvavälit ja käytämme maskeja varmuuden vuoksi. 

Ota mukaasi lempirunosi, omasi tai lainattu. Esittelemme runon ja siihen liittyviä muistoja ryhmälle. 

Mikäli haluat voit ottaa mukaasi kahvit ja istuinalustan.

Aika ja paikka: 22.5.2021 klo 12 - 14 Simpeleellä tehtaanpuisto

Retkellä mukana seniorilukupiirin innostaja Kati Kaisko

Hinta: 35 €

Retkellä on säävaraus ja seuraamme Eksoten antamia koronaohjeita

Ilmoittautuminen päättyy 3.5.2021
Hinta 35,00 €
Ilmoittaudu

Hei kaikki Ihanaiset nyt pitää olla ripeä! 
Tervetuloa kaikki 50+ ikäiset leidit meikkitaiteilija Raili Hulkkosen hemmotteluiltapäivään.
Saamme helppoja vinkkejä ihon hoitoon ja juhlameikkiin.
Nyt on hyvä hetki valmistautua kevään ja kesän juhliin.
Olisiko tämä kiva lahja äidille vai hemmotteluhetki ihan itselle tai työporukalle.
Hei, nuoremmatkin saavat tulla mukaan.

Hemmotteluiltapäivä toteutetaan 21.5. klo 14.00 – 14.45 zoom-ohjelmalla, 
saat huoneeseen linkin ilmoittauduttuasi.

Ilmoittaudu viimeistään
18.5.2021 osoitteessa www.kesyli.net

Hemmotteluiltapäivän hinta on 35 €

Ilmoittautuminen päättyy 18.5.2021
Hinta 35,00 €

Soilla puhutaan soiden luokittelusta, ja synnystä, katsellaan kasveja ja ötököitä – ja kuullaan ehkä lintujakin! Retkellä on säävaraus ja noudatamme Eksoten koronaohjeita. 

Mukaan sään mukainen varustus ja omat eväät.

Aika ja paikka: 16.6.2021 klo 9 - 13  Ritasuo (ilmoittautuneet saavat varmistuskirjeen mukana ohjeet kokoontumispaikasta)

Retkellä mukana dosentti Kimmo Saarinen

Hinta: 35 €

Ilmoittautuminen viimeistään: 2.6.2021


Ilmoittautuminen päättyy 2.6.2021
Hinta 35,00 €


Soilla puhutaan soiden luokittelusta, ja synnystä, katsellaan kasveja ja ötököitä – ja kuullaan ehkä lintujakin! Retkellä on säävaraus ja noudatamme Eksoten koronaohjeita. 

Mukaan sään mukainen varustus ja omat eväät.

Aika ja paikka: 18.6.2021 klo 9 - 13  Hyvättilän suo (ilmoittautuneet saavat varmistuskirjeen mukana ohjeet kokoontumispaikasta)

Retkellä mukana dosentti Kimmo Saarinen

Hinta: 35 €

Ilmoittautuminen viimeistään: 2.6.2021


Ilmoittautuminen päättyy 2.6.2021
Hinta 35,00 €