Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Pop-jazz teoria ja improvisaatio kesä 2021 verkkokoulutus

Koulutukset > Pop-jazz teoria ja improvisaatio kesä 2021 verkkokoulutus
Pop-jazz teoria ja improvisaatio kesä 2021 verkkokoulutus

Pop-jazz teoria ja improvisaatio - verkkokoulutus

Oletko ollut tilanteessa, jossa kaksi sanaa aiheuttavat totaalisen jäätymisen? "Soita jotain" on sanapari, joka meille jokaiselle soittajalle on jossain vaiheessa tullut vastaan. Yrittäessämme, käy helposti niin, että ideat eivät jäsenny tai et pääse niihin käsiksi. Jossain vaiheessa lähes jokaiselle musiikkia harjoittavalle tulee pyrkimys ymmärtää musiikkia ja kehittää sitä "jotain" sekä saada se ulos musiikin keinoin.
Tämä kurssi vastaa hyvin juurikin kyseiseen kompastuskiveen!
Piristä soittoasi improvisoinnin keinoin, osallistumalla etänä vaikkapa lempinojatuoliltasi!

Kurssilla käydään läpi pop/jazz-musiikin teoriaa käytännönläheisin menetelmin. Opittua asiaa hyödynnetään soittamalla, jolloin teoria ja toteutus kohtaavat välittömästi.
Kurssilla hyödynnetään improvisoinnissa sointusäveliä, sointuasteajattelua kuin myös tyylinmukaisia vaihtoehtoisia lähestymistapoja. Kurssin päätavoitteena on avata musiikillista ilmaisua teoriatietämyksen kautta ja oppia kuulemaan uusia sävyjä osana musiikkia ja improvisaatiota.
Lähtötasovaatimuksena on tavallisimpien kolmisointujen tunnistaminen. Intervallien tuntemus yhden oktaavin sisällä on hyödyksi, muttei pakollista.
Ei ikärajaa.

Mikäli koet, että kaipaat enemmän luovuutta omaan instrumenttiisi, tämä kurssi on juuri sinua varten!
Tarvitset vain laitteen jolla voit osallistua Zoom-kokoukseen (älypuhelin / tietokone), kuulokkeet sekä oman instrumenttisi!

Aika: 26.-30.7.2021 klo 16.30 – 18.45 Zoom-yhteydellä

Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia improvisaation perusperiaatteita. Edellytyksenä osallistumiselle on yleisimpien kolmisointujen sävelten tuntemus.
Tavoitteet:
* Opit improvisoinnin perusasioita musiikin teoriaa hyödyntäen.
* Pyrkimus on löytää hyvät äänet ja rytmiset ideat osana hetkessä jalostettua musiikkia.
* Tulet myös ymmärtämään, miksi tietynlaiset musiikilliset ilmiöt herättävät juuri sinussa kiinnostusta.

Sisältö: Kurssilla annetaan improvisointiin liittyviä työkaluja, joita jokainen harjoittelee tuntien edetessä yksin ja yhdessä. Kurssilla opiskelevat pääsevät siis soittamaan toisten osallistujien kanssa, vaihtaen ideoita ja täydentäen toisten musiikillisia näkemyksiä.

Ohjelma: tapaamiset Zoomin välityksellä

* ma 26.7. klo 16.30 – 18.45
* ti 27.7. klo 16.30 – 18.45
* ke 28.7. klo 16.30 – 18.45
* pe 30.7. klo 16.30 – 18.45

Toteutus: Kurssi toteutetaan etänä Zoomissa, joten voit osallistua mistä tahansa. Tarvitset vain mobiililaitteen (esim. älypuhelin, tabletti jne.) tai tietokoneen nettiyhteydellä sekä kuulokkeet, muistiinpanovälineet ja oman instrumenttisi.

Kouluttaja: muusikko Juho Lätti

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Koulutuksen hinta: 95 €

Ilmoittautuminen viimeistään 12.7.2021 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Avoimen yliopiston opintojen keskeyttämisestä peritään yliopiston maksu sekä kesäyliopiston osuus opetuksen järjestämisestä. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 12.07.2021
Hinta 95,00 €