Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Yhdessä - Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa SYKSY 2020

Yhdessä - Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa SYKSY 2020

Suomalainen Eroseminaari on erikoiskoulutetun ja pätevöityneen ammattilaisen ohjaama eron vertaistukiryhmä joka perustuu Bruce Fisherin (USA) kehittämään erosta eteenpäin auttavan ryhmämenetelmään. Menetelmän taustalla on humanistisen psykologian näkemys siitä, että ihminen on vastuussa valinnoistaan ja oppimiskykyinen koko ikänsä. Ymmärtämällä omaa käytöstään ja tutkimalla aiemmin opittua, meillä on mahdollisuus toimia toisin ja tehdä valinta. Parisuhteessa esiintyviä toimintatapoja ja kaavoja ymmärtämällä voidaan tunnistaa oma osuutemme tarinassa, joka kaatui tai alkaa kukoistaa. Eroseminaarin menetelmän avulla voi alkaa ymmärtää, että erossa usein erotaan nimenomaan suhteesta eikä ihmisestä.

Vuodesta 1992 alkaen eroseminaaria on järjestetty myös Suomessa ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat osallistuneet siihen ja antaneet sen hyödystä positiivista palautetta. Eroseminaarin katsotaan olevan menetelmänä preventiivinen, uusia eroja ehkäisevä. Eronsa työstänyt vanhempi pystyy myös paremmin tukemaan lastaan eroon liittyvissä asioissa. Eroseminaari on ennen kaikkea ryhmään osallistujien yhteinen selviytymis- ja oppimismatka, jonka aikana jokainen osallistuja oppii eniten itsestään.  

Bruce Fisherin menetelmän Suomen oloihin ovat muokanneet Marianna Stolbow ja Kari Kiianmaa. Heidän luomansa Suomalainen eroseminaari on lähestymistavaltaan narratiivinen ja toiminnallinen. Nämä ilmenevät seminaarin työskentelykaaren aikana mm.työpäiväkirjan kirjoittamisena, viikoittain toistuvien harjoitusten tekemisenä, kurkistuksena omaan kasvutarinaan, entisiin parisuhteisiin, omiin toimintatapoihin valintojen tekemisessä sekä parisuhteessa toimimisessa. Myös uskottomuutta, uusperheyttä, yksinäisyyttä sekä vanhemmuutta eron jälkeen käsitellään Suomalaisessa eroseminaarissa, sillä niillä on iso merkitys tämän päivän eroissa. Kurssin päättyessä osallistuja on kirjoittanut eronsa tarinan tehtävien ja työkirjamerkintöjen avulla. Tarinassa näkyy oma parisuhdehistoria sekä oivalluksia siitä, miltä haluaa elämänsä tästä eteenpäin näyttävän

Suomalaisesta eroseminaarista menetelmänä löydät lisätietoa täältä: http://suomalaineneroseminaari.fi.

Aika ja paikka:
8.9.2020 -  24.11.2020 jokaisen viikon tiistaina klo 17-20  (yhteensä 33t)
Yhdessä-Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa  ryhmän kokoontumispaikkana on Etelä-Karjalan Kehitystaidon tilat osoitteessa Valtakatu 42, 3.krs, 53100 Lappeenranta. 
Seuraava eroseminaari alkaa tammikuussa 2021.

Kohderyhmä:
Eroseminaariin ovat tervetulleet kaiken ikäiset ja kaikenlaisissa parisuhteissa eron kokeneet, eroa harkitsevat tai parisuhteen solmukohtiin apua kaipaavat. Eroseminaarin on todettu auttavan, jos tuoreeltaan tai vaikka vuosien jälkeen tapahtunut ero vaivaa, eikä itsellä oikein ole ymmärrystä siitä, mitä oikein loppujen lopulta tapahtui. Voi myös olla, että sitoutuminen uuteen suhteeseen tuntuu pelottavalta eron satutettua niin paljon.
Kevään 2020 Yhdessä - Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa on ensimmäinen Lappeenrannassa toteutettava nk. pilottiryhmä, johon voit osallistua tulevia seminaareja edullisemmalla hinnalla.

Eroseminaarin sisältö:
8.9.2020: Tutustuminen, Miten tehdä erosta oppimiskokemus ?
15.9.2020: Sopeutuminen, lapsena osasin sen aina
22.9.2020: Viha eroon liittyen, vihasta vapautuminen ja suhteesta irrottautuminen
29.9.2020: Suru - anna surulle aikaa, se hoitaa sinua
6.10.2020: Itsetunto, erosta huolimatta olet tärkeä ja ainutlaatuinen
20.10.2020: Muutos ja sille avautuminen
27.10.2020: Avoimuus ja läheisyys
3.11..2020: Oletko yksin vai yksinäinen
10.11.2020: Rakkaus ja uusi elämä
17.11.2020: Seksuaalisuus eron jälkeen
24.11.2020: Lapset ja uusperheet eron keskellä

Toteutus ja työtavat:
luento/alustus, keskustelut ja harjoitukset pienryhmissä, oman työkirjan täyttäminen, kotitehtävät

Ohjaaja:
Suomalainen eroseminaari ohjaaja Kaisa Forsman-Behm, psykoterapeutti, pari-ja seksuaaliterapeutti, sairaanhoidon opettaja

Tiedustelut:
Kaisa Forsman-Behm kaisa.forsmanbehm@gmail.com, p.040 355 0283                         

Hinta:
200 €. Tarvittaessa maksun voi jakaa 2 erään, ilmoittaudu normaalisti, ja ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon. Hinta sisältää: yksitoista tapaamiskertaa (= 33 tuntia), kurssilla jaettavan materiaali, omaa eroprosessia kartoittavan  FDAS testin (2 kertaa, kurssin alussa ja lopussa), iltateen/kahvin pikkupurtavineen.

Oppikirja

Oppikirjana eroseminaarissa on Bruce Fisherin kirja Jälleenrakennus – kun suhteesi päättyy tai Marianna Stolbown Erosta eteenpäin kirja. Osallistujat hankkivat kirjat itse.

Ilmoittautuminen
syksyn ryhmään tulee tehdä viimeistään 25.8.2020

llmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet seminaarin maksusta.Mikäli osallistuminen kurssille peruutetaan kurssin jo alettua, ei maksua palauteta. 

Ilmoittautuminen päättyy 25.08.2020
Hinta 200,00 €