Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Geronet -hanke

Koulutukset > Geronet -hanke
Geronet -hanke

 

Nyky-yhteiskunnassa toimiminen edellyttää monenlaisia digitaitoja. Monella seniorilla taidot ovat puutteellisia tai niitä ei ole lainkaan. Kesäyliopistot ovat tarttuneet haasteeseen ja käynnistäneet Geronet-hankkeen, joka tarjoaa ikäihmisille maksutonta koulutusta ja kouluttaa vertaisohjaajia avuksi ikäihmisten arjen pulmiin. Geronet-hanke perustuu jo 20 vuotta Jyväskylässä toimineeseen Geronet –vertaistutoroinnin malliin ja sitä toteutetaan 14 paikkakunnalla eri kesäyliopistojen toimesta vuosina 2019-2020. Imatralla hanketta toteuttaa Etelä-Karjalan kesäyliopisto. Hanketta koordinoi Imatralla koulutussuunnittelija Ritva Oravuo. Geronet-hanke toteutetaan opetushallituksen rahoituksella.

 

Geronet -ohjaajan vastaanotto Imatran pääkirjastolla (maksuton)

13.11. klo 13 - 15 ohjaaja Juhani Riekki 

11.12. klo 13 - 15 ohjaaja Juhani Riekki

Luento: 4.12.2019 klo 10 - 15 Uuden puhelimen hankinta 
Työpajassa omien laitteiden käytön opastus. Kesäyliopiston koulutustila, Tietäjänkatu 5, 

Aika ja paikka: 4.12.2019  klo 10 - 15 Imatralla, kesäyliopiston koulutustila, Tietäjänkatu 5
Kohderyhmä:  Koulutus on suunnattu senioreille
Toteutus ja työtavat:  lyhyt orientaatio ja työpajatyöskentelyä omilla laitteilla
Kouluttaja: opiskelija Laura Pajula, JYU
Tiedustelut: koulutussuunnittelija Ritva Oravuo, ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 322 9452
Koulutuksen hinta: koulutus on maksuton
Ilmoittautuminen viimeistään: 28.11.2019 osoitteeseen imatra@kesyli.net

Vapaaehtoisia senioreja kutsutaan mukaan Geronet-tutorkoulutuksiin

Valtakunnallisen Geronet -hankeen tutorkoulutukset käynnistyvät keväällä 2019. Hanketta toteuttavat kesäyliopistot ovat alkuvuoden aikana kartoittaneet erityisesti ikääntyville kansalaisille digitukea tarjoavia tahoja toiminta-alueillaan ja kutsuvat nyt mukaan senioreita, joilla on kiinnostusta toimia vertaistutoreina kanssaihmisille. Tutorit tarjoavat apua esimerkiksi älykännyköiden ja tietokoneiden käytössä sekä rohkaisevat kokeilemaan erilaisia verkkopalveluja. Tutorkoulutus koostuu kolmesta koulutuspäivästä, joiden aikana perehdytään ikääntyvän ihmisen oppimiseen, tutortoimintaan sekä kuullaan ajankohtaisia asioita laitteistoista, sovelluksista ja yhteiskunnan sähköisistä palveluista. Vertaisohjaajaksi sopii hyvin henkilö, jolla on omaa kokemusta laitteiden käytöstä sekä halua ohjata muita. Tutorilla on hyvä olla omaa kokemusta älylaitteiden ja tietokoneiden käytöstä sekä halua ohjata muita näissä asioissa. Tutorit tarjoavat arkista apua esimerkiksi kirjastoilla älykännyköiden ja tietokoneiden käytössä sekä rohkaisevat kokeilemaan erilaisia verkkopalveluja.
 

Koulutuspäivä älylaitteiden käyttöön 

Hanke järjestää koulutuspäivän "Älylaitteet arjen ilona ja apuna senioreille" -koulutuksen 3.9.2019. Koulutuspäivän tarkoituksena on antaa valmiuksia ja taitoja älylaitteiden käyttämiseen. Päivän aikana tutustutaan laitteiden ominaisuuksiin käytännön harjoittelun kautta, saadaan varmuutta ja opitaan käyttämään laitteita arjen tukena. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta älypuhelimen/tabletin käytöstä tai tietotekniikasta yleensä. Osallistujat voivat lisäksi kysyä juuri heille tarpeellisista asioista. Huom! Oma kännykkä ja/tai tablet mukaan! Opetus järjestetään ensisijaisesti Android-laitteilla. Esim. Samsung Galaxy. Koulutuspäivä on osa geronet -hanketta. Koulutus on maksuton ja kaikille avoin.

Aika ja paikka:  3.9.2019 klo 10 - 15 Imatralla, kesäyliopiston koulutustila, Tietäjänkatu 5
Kohderyhmä:  Koulutus on suunnattu senioreille
Toteutus ja työtavat:  lyhyt orientaatio ja työpajatyöskentelyä omilla laitteilla
Kouluttaja: opiskelija Laura Pajula, JYU
Tiedustelut: koulutussuunnittelija Ritva Oravuo, ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 322 9452
Koulutuksen hinta: koulutus on maksuton
Ilmoittautuminen viimeistään: 20.8.2019 www.kesyli.net

Ilmoittautuminen päättyy 28.11.2019
Hinta 0,00 €