Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus

Koulutukset > Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus
Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus
Itsemääräämisoikeuden vahvistaminen ja rajoitustoimenpiteiden vähentäminen sekä erityishuoltolain määräysten vaikutus ja soveltaminen käytännön työhön.
 
Kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeutta tarkastellaan tässä koko päivän koulutuksessa erityishuoltolakiin tehtyjen muutosten ja YK:n vammaissopimuksen (10.6.2016) kautta. Päivässä käydään läpi mitä laki ja vammaissopimus edellyttävät palveluntuottajilta ja jokaiselta arjen toimijalta/ lähityöntekijältä omassa työssä, kohtaamisessa ja ratkaisuissa. Päivässä korostuvat itsemääräämisoikeuden vahvistaminen ja sen rajoittamisen vähentäminen. Päivä mahdollistaa osallistujien omien tapausesimerkkien käsittelyä.
 
Aika ja paikka:
20.11.2019 klo 10.00 - 16.00 
Imatralla, kesäyliopiston koulutustila, Tietäjänkatu 5
 
Kohderyhmä:
Kehitysvamma-alan ammattilaiset
 
Kouluttaja:
Kehitysvammaliiton kouluttaja Outi Raunetvuo
 
Tiedustelut: 
koulutussuunnittelija Ritva Oravuo, ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 322 9452
 
Koulutuksen hinta: 190 €
 
Ilmoittautuminen viimeistään 6.11.2019
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Ilmoittautuminen päättyy 13.11.2019
Hinta 190,00 €