Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Lasten kesäyliopisto - Pallodrone, kasveja ja eläviä kuvia, Lappeenranta

Koulutukset > Lasten kesäyliopisto - Pallodrone, kasveja ja eläviä kuvia, Lappeenranta
Lasten kesäyliopisto - Pallodrone, kasveja ja eläviä kuvia, Lappeenranta

Lasten kesäyliopiston tavoitteena on tarjota 8-12-vuotiaille lapsille mahdollisuus tutustua innostavasti ja toiminnallisesti eri tieteenaloihin ja tutkimukseen. Mukaan voivat tulla kaikki Etelä-Karjalassa asuvat tai lomailevat lapset.

Tiede on mahtava juttu, kuten kaikki lasten kesäyliopistoon osallistuneet tietävät. Tänä vuonna näyttää siltä, että kasvit syö ja puree ja pallodrone oikeasti lentää. Mikä on greenscreen ja mitä sillä tehdään? Hei, ilmoittaudu ajoissa, että pääset mukaan. 

Aika ja paikka:  
3. - 7.6.2019 klo 9.00  - 15.00
Lappeenranta, Pohjolankatu 23 ( Kimpisen koulu)  

Kohderyhmä: 8-12-vuotiaat 

OHJELMA JA AIHEET:

Minimaailma ja mittasuhteet – Sonja Harala
Teemme oman unelmien minipuutarhan inspiroivista materiaaleista.

Kasvit syö ja puree – Kimmo Saarinen

Kasvit ovat älykkäitä ja ongelmanratkaisijoina suorastaan neroja. Ne aistivat, reagoivat, leviävät ja sopeutuvat. Kasveilla on tuntoaisti, kasvit syövät ja nukkuvat, ja ne myös juttelevat toisten kasvien ja eläinten kanssa. Kasvit tekevät valintoja, ne oppivat ja muistavat. Ja kasvit osaavat paljon sellaista, mihin ihminen ei kykene, vaikkapa mittaamaan maapallon painovoimaa!

Pallodrone – Joni Hyvärinen
Pallodrone –päivässä opimme missä kaikessa nykyisin droneja voi käyttää ja samalla opiskelemme säännöt turvalliseen dronen lennätykseen. Teemme testiradan, jossa kaikki pääsevät kokeilemaan dronelennättäjän kykyjään.

Green Screen elokuva – Joni Hikipää
Nuorten uutiset: Tervetuloa päivän mielenkiintoisimpaan uutisstudioon. Greenscreen-tekniikkaa apuna käyttäen lähetämme toimittajiamme ympäri maailmaa aina lomakohteista urheilutapahtumiin uutisoimaan mielenkiintoisista ja myös hauskoista asioista. Pajassa käsikirjoitetaan, kuvataan ja editoidaan videoita iPadejä apuna käyttäen, näistä sitten kootaan uutislähetys.

Perjantaina 7.6.2019 Linnoitus-päivä
  * Vierailu Etelä-Karjalan museossa, jossa opetellaan luetteloimaan esineitä ja tutustutaan museon näyttelyihin. Tuo mukanasi itsellesi tärkeä esine, luetteloidaan sekin!
  * Tutustumme Lehmus Roasterylla kahvin paahtamiseen
  * Tapaamme Korven Eukon. Mitä hän meille kertookaan?
  * Ruokailu Kehruuhuoneella, silläkin on oma historiansa kerrottavaan.

Tiedustelut:
koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, 010 322 9462
 
Koulutuksen hinta 
250 €, hinta sisältää ruokailun (lounas ja välipala), materiaalit sekä vakuutuksen.
 
ilmoittautuminen viimeistään 20.5.2019
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Ilmoittautuminen päättyy 20.05.2019
Hinta 250,00 €