Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Sähköiset työkalut opetuksessa

Koulutukset > Sähköiset työkalut opetuksessa
Sähköiset työkalut opetuksessa

Verkosta löytyy runsaasti hyviä ja maksuttomia sovelluksia, joita voi käyttää opetuksessa. Tässä koulutuksessa harjoitellaan laajasti tällaisia, pääosin helppoja ja ilman oppijan kirjautumista toimivia sovelluksia. Kuulet myös miten niitä on opetuksessa hyödynnetty ja ideoidaan yhdessä lisää erilaisia käyttötapoja. Koulutuksesta saat myös ideoita sähköisen arvioinnin toteuttamiseen.

Aika ja paikka
Torstai 5.4.2018 klo 9-16, Lappeenrannassa kesäyliopiston koulutustila, Koulukatu 11, 3. krs

Kohderyhmä
Perus- ja toisen asteen opetushenkilöstö

Tavoite
Koulutuspäivän tavoitteena on tutustua laajaan valikoimaan verkossa olevia maksuttomia työkaluja, joista suuri osa toimii sekä pc-koneella että mobiililaitteella. Saa kokeilla niitä ensin opiskelijan roolissa, jotta näet miten ne toimivat. Sen jälkeen pääset itse luomaan verkkoympäristöjä, sähköisiä kyselyitä tai muita sisältöjä niillä sovelluksilla, jotka innostavat ja tuntuvat omaan opetus- tai ohjaustyöhösi sopivilta.

Koulutuksen tavoitteena on löytää ja oppia käyttämään useita hyviä verkon työkaluja omassa opetuksessa. Aamupäivällä tutustumme erilaisiin vuorovaikutuksen ja sisällön tuottamisen sovelluksiin (esim. Todaymeet, Padlet, sanapilvet, animaatiot, qr-koodit) ja iltapäivällä keskitytään sähköisen arvioinnin työkaluihin, joista moni sopii hyvin myös opettamiseen ja oppituntien aktivointiin (esim. Kahoot, Quizizz, Quizlet, X-breikki).

Jos mahdollista, ota mukaasi läppäri ja tabletti tai älypuhelin. 

Suurin osa sovelluksista toimii näistä kaikilla, mutta sähköisiä kokeita ja kyselyitä voi usein tehdä vain läppärillä, vaikka niihin vastaaminen onnistuukin mobiililaitteella. Saat koulutusvahvistuksen mukana listauksen sovelluksista, jotka olisi hyvä ladata etukäteen.

Kouluttaja
Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön asiantuntija Matleena Laakso

Tiedustelut koulutussuunnittelija Ritva Oravuo, p 010 322 9452, ritva.oravuo (at) kesyli.net

Koulutuksen hinta
190 €

Ilmoittautuminen
viimeistään  22.3.2018 osoitteessa www.kesyli.net
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 22.03.2018
Hinta 190,00 €