Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Myötätuntotaitoja itselle

Koulutukset > Myötätuntotaitoja itselle
Myötätuntotaitoja itselle

Itsemyötätunto on kansainvälisesti uusi tutkimuspohjainen näkökulma ihmisen hyvinvointiin ja se vahvistaa myös työelämän hyvinvointia. Tutkimusten mukaan myötätuntoa itseä kohtaan vähentää mm. stressiä, märehtimistä, perfektionismia ja epäonnistumisen pelkoa. Myötätunto puolestaan lisää mm. elämään tyytyväisyyttä, itseluottamusta, optimismia ja kiitollisuutta.

Aika ja paikka 10.4.2018 klo 10.00 - 17.00 Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila Koulukatu 11 (3. krs)

Kohderyhmä Henkilöt, jotka haluavat kehittää omia myötätuntotaitojaan

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 16 osallistujaa.

Sisältö Myötätunto itseämme kohtaan on meihin sisäänrakennettu järjestelmä, jonka aktivoiminen auttaa meitä tasapainottamaan hankalia hetkiä. Olemme usein myötätuntoisia toisia kohtaan, mutta usein unohdamme itsemme. Miten kohtaamme tilanteita, jolloin meillä on hankalaa? Miten kohtelemme itseämme huolta pitäen ja ymmärryksellä jatkuvan arvostelun sijaan?

Ohjelma Teemme päivän aikana tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Chris Germerin työryhmineen kehittämiä Mindful Self-Compassion –harjoituksia. Harjoitukset kehittävät kykyämme kohdata negatiivisia tunteita ja ottaa ne vastaan myötätunnolla. Harjoitukset pohjautuvat tietoiseen läsnäoloon, joka auttaa meitä tunnistamaan, mitä kokemuksessamme tapahtuu ja vastaanottamaan sen ystävällisyydellä.
Osallistujat tulevat saamaan päivän aikana tehdyt harjoitukset itselle MP3-versioina sekä ohjeet, miten myötätuntoharjoittelua voi jatkaa kotona.

Kouluttaja kouluttajana toimii Maria Saarelainen, joka on peruskoulutukseltaan työfysioterapeutti ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Hän on vuosia kouluttanut mindfulness- sekä tunnetaitoja ja on ollut Chris Germerin oppilaana opiskelemassa myötätuntotaitoja Hollannissa.

Tiedustelut koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9460

Hintatiedot 160 €

Ilmoittautuminen viimeistään 27.3.2018

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.
Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 27.03.2018
Hinta 160,00 €