Oppimisen iloa

ympäri vuoden

VERKOSSA Harhaanjohtaminen, valehtelu ja muut epätodenlajit työelämässä

Koulutukset > VERKOSSA Harhaanjohtaminen, valehtelu ja muut epätodenlajit työelämässä
VERKOSSA Harhaanjohtaminen, valehtelu ja muut epätodenlajit työelämässä

Aika ja paikka: 
Puolenpäivän tiivis koulutus, 19.3.2021 klo 9.00 - 12.00 Teams-kokoushuone. 

Kohtaatko työssäsi valehtelua tai muita epätoden alalajeja? Aiheutuuko työhösi ongelmia tiedon vääristelystä tai tahallisesta harhaanjohtamisesta? Tässä koulutuksessa saat välineitä, miten puuttua ja ratkaista valehtelun ja epätoden alalajien aiheuttamia tilanteita työelämässä. Koulutuksessa avataan ”Epätoden alalajien” luonnetta, käsitteitä, jäsentämistä, ymmärtämistä ja kohtaamista, joista tyypillisiä ovat valehtelu, toiveajattelu, oudot uskomukset, ajatusvääristymät ja psykoottiset harhat.

Kohderyhmä: Valmennus sopii julkishallinnon alalle, sosiaali- ja terveysalalle sekä toimialasta riippumatta esimiehille, tiimien vetäjille ja henkilöstöjohdolle sekä yrityksissä että organisaatioissa. Lisäksi koulutus sopii kaikille niille asiantuntijoille, jotka kohtaavat työssään valehtelua ja epätoden muita alalajeja.

Sisältö: Tietoinen valehtelu mm. hoitosuhteissa on niukasti analysoitu ja tutkittu aihe, mahdollisesti osin siksi, että terveyspalvelujen yhteydessä on ollut ”poliittisesti epäkorrektia” tähdentää sitä, että valehtelua esiintyy. Yhtä arka tämä kysymys on kuitenkin eduskunnassa, jossa toisen kansanedustajan ei saa sanoa valehtelevan, ja käytetään koodinimeä ”muunnettu totuus.” On kuitenkin selvää, että eri syistä valehtelua esiintyy myös hoitosuhteissa, muusta työelämästä puhumattakaan. Tavanomainen valehtelu liittyy tietoiseen eduntavoitteluun tai kiusanteon haluun, ja se on yleistä mm. persoonallisuushäiriöiden yhteydessä.

Ohjelma

9.00 Koulutus alkaa

9.00 – 10.30 Valehtelu ja epätoden alalajit sekä niiden käytännön merkitys työelämässä

  • Kaikki epätosi informaatio ei kuitenkaan ole valetta
  • Psykoottiset harhat ja masennukseen liittyvät oireet

10.30 - 10.45 Tauko

10.45 -12.00 Harhaanjohtaminen työelämässä

  • Omaneduntavoittelu ja ”valkoiset valheet”
  • Taitava valehtelija huijaa uskottavasti ja sepittelee miellyttävästi
  • Tyypilliset keinot vaikutuksen tekemiseen ja huijaamiseen

Kouluttajana alan guru Hannu Lauerma, psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri. Hannu Lauermaa on luonnehdittu hypnoottiseksi luennoitsijaksi, joka osaa asiansa.

Toteutus verkossa Tapaamiseen on suositeltavaa osallistua pc-koneella, sillä mobiililaitteilla ei useinkaan voi samanaikaisesti osallistua verkkotapaamiseen ja työskennellä muiden verkkotyökalujen avulla. Tarvitset myös kuulokkeet, mikrofonin ja mielellään nettikameran. Osallistujat saavat linkin ja ohjeet sähköpostilla noin viikkoa ennen koulutusta.

Tiedustelut: koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen(at)kesyli.net, p. 010 322 9461

Hintatiedot: 95 €

Ilmoittautuminen: viimeistään 7.3.2021 mennessä www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Avoimen yliopiston opintojen keskeyttämisestä peritään yliopiston maksu ja kesäyliopiston osuus opetuksen järjestämisestä.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 07.03.2021
Hinta 95,00 €